Folia spożywcza

W naszej ofercie znajdą Państwo różnego rodzaju folie spożywcze. Przy ich pomocy zapakują Państwo ciasta czy kanapki, a także pozostałości, np. po desce serów czy wędlin. Dzięki takiemu zabezpieczeniu produkty nie wyschną i pozostaną dłużej świeże. Wszystkie nasze folie mają odpowiednie atesty. Do ich produkcji wykorzystywane są jedynie bezpieczne surowce pochodzące ze sprawdzonych źródeł. Oferujemy m.in. folie aluminiowe, termokurczliwe czy rozciągliwe PCV.

Folia aluminiowa

Folię aluminiową można spotkać w każdym domu, ale też w restauracjach, gdzie w menu znajdują się potrawy z piekarnika. Folia jest też wykorzystywana do przechowywania żywności. Pakuje się w nią na przykład kanapki.

Nasza folia aluminiowa doskonale nada się do pieczenia ryb, mięsa czy ziemniaków, a także do pieczenia ciast. Przyda się też przy organizacji imprez na świeżym powietrzu. Zawinięte w nią mięso czy warzywa na grilla ładnie się przypieką, a jednocześnie się nie wysuszą i zachowają swoją świeżość i smak.

Folia PCV

Rozciągliwa i przejrzysta folia PCV, inaczej nazywana folią „na gorący stół”, to prawdopodobnie najbardziej uniwersalne opakowanie do żywności. Używają jej nie tylko gospodarstwa domowe, ale też wszelkie punkty gastronomiczne, a także duże zakłady przemysłu spożywczego.

Zapakują w nią Państwo takie produkty jak mięso, wędliny, wędzone ryby, a także sery i owoce. Folia PCV zapobiega tzw. „poceniu się” wewnętrznej strony folii poprzez dobrą wymianę tlenu i pary wodnej. Co za tym idzie, produkty pozostają świeże i smakują tak samo jak przed zapakowaniem. Folia jest rozciągliwa i odporna na rozrywanie, a więc można ją pakować zarówno ręcznie, jak i przy użyciu automatów pakujących.

Zapraszamy do skorzystania z naszej oferty wszystkie sklepy, lokale gastronomiczne i firmy cateringowe, którym zależy na tym, żeby ich potrawy pozostały świeże i apetyczne.